torstai 10. toukokuuta 2018

Euroviisut 2018: Semifinaali 2


01. Norja - Alexander Rybak - ”That’s How You Write a Song"

Oon seurannut Alexanderin musiikkia vuodesta 2009 asti, kun hän voitti Norjalle euroviisukilpailut. Tää kappale tuli siis hänen Youtubetunnuksella vastaan ja meni heti soittolistalle eikä mulla ollu hajuakaan, että tää oli ehdokas Norjan tän vuoden edustusehdokkaaksi kisoihin. Kun sitten asia tuli ilmi niin olit hei, mikäs siinä! Tää kappale on sellanen, jota oon välillä töissäki hyräilly ittekseni. Tässä on tosi tarttuva tempo ja tietynlaista iloisuutta, joka vie mukanansa. Mun yks ehdoton suosikki!

02. Romania - The Humans - ”Goodbye”

Tää kappale on vähän tylsä alussa. Vasta ekan kertsin jälkeen se lähtee kunnolla käyntiin ja saa mut mukaansa. Tykkään tästä kylläkin, koska tässä on sellanen rockmainen ote. Lyriikat on tosi hyvät ja laulajan ääni kova. Mutta harmittaa, että alku on musta vähän tylsä. Toisaalta en nää sitä täysin pahana, koska sitten se voi yllättää monen, että biisi lähteekin eka kertsin jälkeen kunnolla käyntiin.

03. Serbia - Sanja Ilić & Balkanika - ”Nova deca”

Tää on tosi mystinen! Varsinkin alku on todella hypnoottisen kaunis. Kappale tuo mulle mieleen jossain videpelissä ehkä hieman itämaisentyylisen alueen, jossa tää sois taustalla. Tosi kaunis kappale. Ja multa saa pisteitä oman kielen käytöstä, se tekee tästä vielä kauniimman.

04. San Marino - Jessika feat. Jenifer Brening - ”Who We Are”

Mä en oikein osaa sanoa San Marinon kappaleesta mitään. Tää on jotenkin kasvoton mulle. Toivottavasti live sais mua sit vähän puolelleen itse semifinaalissa, mutta tää ei vaan saa musta otetta. Tää vähän kuulostaa ikävä kyl liian kuullolta ja räppiosuus on vähän random. Ei nyt lukeudu suurimpiin suosikkeihin.

05. Tanska - Rasmussen - ”Higher Ground”

Voi luoja mä rakastan tätä! Tää on Game Of Thrones- ja Vikings-tv sarjojen introjen rakkauslapsi mun silmis. Rakastan tätä yleistä tunnelmaa tässä, laulajan ääntä, lyriikoita ja kokonaisuutta. Erottuu varmasti edukseen. Mun suuri suosikki ollut jo ensikuulemalta asti. Plus laulaja näyttää musta ihan GOT:n Tormundin kadonneelta veljeltä, joka on iso plussa. Tosi kova kappale, rakastan.

06. Venäjä - Julija Samoilova - ”I Won’t Break”

Itse Julijaa mulla ei ole mitään vastaan. Omalla tavallaan tosi lahjakas laulaja, mutta kappale on todella tylsä ja niin kuullun kuuloinen. Plus mun silmis hän ikävä kyl on vähän Venäjän yritystä siinä, ettei heille buuattais itse kisassa. Mutta itse kappale ei vaan lukeudu mun suosikkeihini. Se ei tarjoo mulle mitään uutta. Julija kyllä vetää tän livenä tosi hyvin silti. Kertsi on mun mielestä kappaleen paras osuus, vaikka siinä toistetaan samaa lausetta useaan otteeseen.

07. Moldova - DoReDos - ”My Lucky Day”

Moldovan kappale on tänäkin vuonna tosi catchy ja mukaansatempaava. Sellanen, joka saa ainakin mut tanssimaan. Lyriikallisesti vähän kuultu, mutta silti tässä on jotain uutta kans mukana, joka saa mut tykkäämään tästä. Tosi hyväntuulinen kappale. Odotan, millaiseksi tässä on hiottu live itse semifinaalissa.

08. Alankomaat - Waylon - ”Outlaw in ’Em”

Tää on niin cowboymainen, tykkään ihan sikana! Saa heilumaan mukana ja laulajan ääni tuo lisäsisältöä kappaleeseen. Täs on tietynlaista äijäasennetta, mikä iskee kans. Tuo mulle vähän mieleen Supernatural- sarjan.

09. Australia - Jessica Mauboy - ”We Got Love”

Tässä on kans kappale, mitä oon luukuttanut ihan hirveesti, vaikka tällaisia kappaleita on ollu jo tusinoittain viisuissa aiemmin. Osaan jotenkin kans kuulla tän taustalla soimassa jossain Netflixin teinidraamassa. Mut silti rakastan tätä ja tää iskee vaan jotenkin mun sydämeen. Laulajan ääni on kans tosi hyvä kappaleeseen. Varsinkin kertsi saa laulaa mukanaan.

10. Georgia - Iriao - ”For You”

Kappale saa multa pisteitä vaan siksi, että se laulaa kans omalla kielellään. Muuta tyydytystä en tästä sitten saakkaan. Tulee jotenkin tylsistynyt olo tätä kuunnellessa. Ei oo ihan mun pala kakkua. Jätkillä hyvät äänet kyl.

11. Puola - Gromee feat. Lukas Meijer - ”Light Me Up”

Taas kerran Puola saa mut rakastaa heidän viisuansa. Tää on niin kaunis ja ihana samaan aikaan. Voimaa antava ja saa tanssimaan. Lyriikat on kivat ja jotenkin tsemppaavat. Laulu on tosi piristävä. 

12. Malta - Christabelle -”Taboo”

Maltan viisu oli itse asiassa ensimmäinen, jonka tän vuoden viisuista kuulin. Ja tää iski heti muhun. Tässä on voimakas fiilis, joka saa musta heti otteen, enkä pääse irti siitä otteesta, tosin en haluakaan. Laulu on loistava, tykkään. Tää loi mulle kuvan jonkinlaisesta vahvasta naishahmosta. Tuli vähän Wonder Woman mieleen.

13. Unkari - AWS - ”Viszlát nyár”

Tartteeks erikseen sanoa, miten tän kappaleen ensikuuntelu oli rakkautta ensisilmäyksellä? Koska sitä se oli. Omalla kielellään laulavat raskaammalla tavalla. Siit on aikaa, kun näin raskasta musiikkia kuullaan viisujen lavalla ja en voisi olla asiasta enää onnellisempi. Tässä on ihan mieletön fiilis ja saa mut haluamaan moshaa mukana. Mun yks ehdoton voittajasuosikki!

14. Latvia - Laura Rizzotto - ”Funny Girl”

Tykkään tän laulun sellasesta hieman bondmaisesta tyylistä. Olen sitä mieltä, että itse laulaja saa tästä kappaleesta kans tosi ehjän kokonaisuuden. Tässäkin on tietynlaista otetta, joka saa musta kiinni ja puhuttaa mua. Tykkään tosi paljon.

15. Ruotsi - Benjamin Ingrosso - ”Dance You Off”

Mul on taas vähän niin ja näin fiilis Ruotsin viisuedustajasta, kuten vähän oli viime vuonnakin. Totta kai Ruotsi tulee olemaan finaalissa, koska heidän laulu ja esitys on viimeisen päälle hiottu, mutta tässä kappaleessa on liikaa samanlaista fiilistä kuin heidän viime vuoden edustuskappaleessa, vaikka ne ovatkin kaksi eri laulua. Onhan tää sellanen, joka saa tanssimaan, mutta ei silti oo mun top kympissä.

16. Montenegro - Vanja Radovanović - ”Inje”

Tää on tosi herkkä ja kaunis kappale. Sellainen, joka sai mut ihan pysähtymään ja kuuntelemaan itse laulua ja sen laulajaa. Tää on niitä kappaleita, jotka laulaa suoraan sydämeen. Oisin ehkä toivonut pientä nousua loppua kohden, mutta eipä tuo nyt haitanne.

17. Slovenia - Lea Sirk - ”Hvala, ne!”

Tää biisi on mulle hyvällä tavalla vähän outo. Tykkään taas, että käytetään omaa kieltä ja käytetään kunnon asennetta tätä laulaessa. Tykkään varsinkin kertsistä, vaikka siinä toistetaan samaa asiaa koko ajan. Tää on sellasta neutraalia mun listoilla, mutta tykkään silti. Vähän ehkä sellanen Jannika B-fiilis tuli tästä höystettynä Sini Sabotagella :D

18. Ukraina - Mélovin - ”Under the Ladder”

Tänä vuonna kisassa on taas mukana komeita ja kauniita miehiä. Ukrainan laulaja on just niitä kauniita miehiä, oli pakko sanoa. Tykkään kans laulusta ihan sikana. Tässä kappaleessa tykkään miten ennen kertsiä jännitettään tunnelmaa ja sit kertsissä lähdetään itse tunnelmaan. Tykkään tästäkin tosi paljon!
PS. Mulle tulee tästä jätkästä jotenkin mieleen Luihuinen. Voisko olla Draco Malfoyn joku bestafrenda, jota ei vaan näytetty Potter-leffois ja kirjois :D

MIKÄ/MITKÄ ON SINUN SUOSIKKISI/SUOSIKIT EUROVIISUJEN 2018 TOISESSA SEMIFINAALISTA?

1 kommentti:

 1. En tiedä jaksanko valvoa tämän illan semifinaaliin asti, kun tiistainakin teki tooosi tiukkaa :'D Joten kuuntelin varulta tässä nämä kappaleet ja näistä tykkäsin:

  Puola
  Malta
  Ukraina
  Norja
  Australia

  VastaaPoista