tiistai 8. toukokuuta 2018

Euroviisut 2018: Semifinaali 1


1. Azerbaidžan - AISEL - "X My Heart"

Sanotaan, että Azerbaidzanilla on ollu parempiakin edustuskappaleita. Siinä missä viime vuonna tykkäsin heidän edustuskappaleessa kaikesta muusta paitsi kertsistä niin tässä on toisinpäin. Kertsi on kiva, mut muutoin kappale on hieman meh. Mun korviin tää kuulostaa jo aiemmin sata kertaa kuullulta. Kivaa kuunneltavaa, mut ei mulla jää oikein mieleen. Vähän kehno biisi aloittaa viisut mun mielestä.

2.  Islanti - Ari Ólafsson - "Our Choice"

Jätkällä on ikää vasta 19 ja sen ääni on verrattavissa mun mielestä Josh Grobaniin! Ihan mielettömän hyvä laulaja! Mites itse kappale? No, ihan söpö se on, mutta ei lukeudu mun top suurimpiin suosikkeihin. Mielelläni kuuntelen, mutta ei ole mulla korkeimmilla sijoilla. Tosi kaunis kappale silti ja vitsit tää laulajan ääni on musiikkia korville!

3. Albania - Eugent Bushpepa  - ”Mall”

Tämä kappale tuo mulle jostai syystä mieleen Disneymäisen rakkauslaulun. Tosi nätti ja kiva kappale. Isot pointsit multa saa myös se, että maa laulaa omalla kielellään. Tavallaan perus ok kappale, mutta tässä on silti joku tosi mystinen puoli, joka saa mut tykkäämään tästä.

4. Belgia - Sennek - "A Matter of Time"

Tykkään tästä tosi paljon, vaikka samalla tää ei oo suuresti niin sanottu yllättäjä. Tällaista kivaa rentoo nykyajan musiikkia. Rakastan naisen ääntä. Belgialta tuntuu tulevan aina tällaisia matalia kaunisäänisiä naislaulaja. Kertsi jää helposti päähän. Tässä on hieman synkät, mutta hyvät sanat.

5.  Tšekki - Mikolas Josef - ”Lie to Me”

Ei luoja, en kestä miten saakutan ihana Tsekki on tänäkin vuonna! Jos ne ei tällä mene ensinnäkin finaliin ja sitten pääse ainakin top kymppiin niin ei sit millään. Rakastan tän kappaleen hyväntuulista menoa ja sitä, miten se saa mut haluamaan tanssimaan joka kerran kun kuulen tämän. Laulaja on kans ihan mieletön. Törkeen hyvä meninki tässä kappalesessa.

6. Liettua - Ieva Zasimauskaitė - "When We’re Old"

Tätä kuunnellessa mulle tulee tosi levollinen olo. Tässä on tosi koskettavat ja kauniit sanat. Ja tää kappale on hyvin moninainen. Sen voisi laulaa kelle tahansa rakkaalle ihmiselle elämässään. Tästä tulee jostain syystä mieleen Life Is Strange-videopeli. Voisin kuvitella tän soimassa siinä pelissä taustalla.

7. Israel - Netta Barzilai - "Toy"

Israel on tänä vuonna sellainen, joka jakaa hyvin erilaisia mielipiteitä. Mä rakastan tätä! Tää on niin hullu ja erilainen verrattuna muihin tän vuoden kappaleisiin! Tosin tääkin on sellanen kappale, joka vaatii varmasti harjoitusta että live kuulostaa hyvältä. Tää on tosi hauska ja mielestäni just hullulla tavallaan ihanan euroviisumainen.

8. Valko-Venäjä - Alekseev - "Forever"

Valehtelematta Valko-Venäjän kappaletta oon luukuttanut koko kevään aikana kaikista eniten. Siis eihän tässä kappaleessa tavallaan oo mitään uutta, mutta samaan aikaan tää iskee muhun niin kovaa et joka kerran kun kuuntelen tämän saan törkeen innostuneen fiiliksen sydämeeni. Tykkään laulajan äänestä tosi paljon ja varsinkin kappaleen kertsi on törkeen kova. Rakastan tätä ihan törkeästi.

9.    Viro - Elina Netšajeva - "La forza"

Jos Valko-Venäjää rakastan, niin rakastan kans Viroa. Siis luoja tää nainen osaa laulaa ja kauniisti! Joka kerran, kun kuuntelen tätä mulle nousee niskakarvat pystyyn hyvällä tavalla. Melkein joka kerran alan itkemäänkin, kun laulaja ja musiikki vie mukanansa. Viro ansaitsee ehdottomasti paikan finaalissa ja top viiden joukossa finaalissa. Kenelläkään muulla maalla ei ole tänä vuonna samankaltaista kappaletta ja sen vuoksi Viro on musta tosi vahvoilla.

10.  Bulgaria - Equinox - "Bones"

Tykkään tästä tosi paljon! Varsinkin kertsi iskee mulla ja kovaa. Odotan innolla, että millainen tämä on livenä. Osaisin nähdä et esiintyminen on muutoin rauhallista, mutta kertsiin vois hyvin saada menoa ja meininkiä messiin. Helpot, mutta mukaansa tempaavat lyriikat. 

11.  Makedonia - Eye Cue - "Lost and Found"

Tää on silleen jännä, että tässä tuntuu olevan seoitettuna 2-3 erilaista laulua sekaisin. Ja se tehdään viel tosi hyvin! Tykkään tosi paljon tästä. Tykkään juuri tästä, että uskalletaan kokeilla ja tehdä jotain, mitä ei moni muu oo aiemmin tehnyt. Ja tässä tuntuu et kappale vaihtuis koko kappaleen ajan, mutta punainen lanka pysyy. Aivan loistava!

12.  Kroatia - Franka Batelić - "Crazy"

Tässä on tietynlaista asennetta, mistä tykkään. Voimakkaasti tulkittu kappale. Tavallaan kyllä tykkään, mutta tavallaan jokin kappaleessa on mulle vaikea tykätä kokonaan. Taas tämmöisiä neutraalikappaleita, jotka on kivoja mutta eivät mulle tajunnanräjäyttäviä.

13.  Itävalta - Cesár Sampson - ”Nobody But You”

Tää on aikalailla sellasta kivanoloista viisumusiikkia, mitä jo parina viime vuotena on saanut kuulla. Tässä on musta vähän samankaltaista fiilistä kuin viime vuoden Australian kappaleessa. Onko se huono asia? Ei ehkä, mutta tavallaan odotan aina jotain uutta viisuihin liittyen. Kiva kappale, mutta ei sen suurempia tunteita mussa herätä.

14. Kreikka - Gianna Terzi - "Oneiro mou"

Oi kamala rakastan tätäkin ihan törkeesti! Kreikan kieli on niin kaunista ja tässä kappaleessa se pääsee hohtoonsa kunnolla. Tässä on tietynlaista mysteerisyyttä ja samalla saan Egyptin Prinssi-leffan viboja tähän. Mahtava edustuskappale yhdelle suosikkiviisumaalleni taas kerran.

15. Suomi - Saara Aalto - "Monsters"

Oi luoja! Olin seota innosta, kun kuulin että Saara aikoo edustaa meitä viisuissa, koska Saarassa on potentiaalia ja hän varmasti tuo meille kunniaa viisuissa ihan sama millä biisillä hän siellä kisaisi. Saaran kolmesta kappaleesta Monsters oli mun suosikki loppuun asti ja olin niin onnellinen, että se pääsee meitä edustamaan euroviisulavalle. Mä rakastan tätä kappaleetta! Tän vuoden viisuissa on taas tosi paljon rakkauslauluja ja tykkään, että meidän maan kappaleissa lauletaan omien pelkojen ja päänsisäisten mörköjen karkottamisesta. Uskon, että meillä on hyvät mahikset päästä finaalista läpi ja ehkä kenties päästä top kymppiin asti! ^^

16.  Armenia - Sevak Khanagyan - "Qami"

Armenialle menee arvostusta, koska he kans laulavat omalla kielellään. Kappale on hyvin nätti, tuo hyvin hyvin pienesti mieleen musiikin, jota Bryan Adams tekee. Ei kuitenkaan sen suuremmin aiheuta mussa sellaisia kylmiä väreitä. Mukavasti lähtee vahvistumaan loppua kohti, mutta ei sen suurempia fiiliksiä mussa herätä.

17. Sveitsi - Zibbz - ”Stones”

Sveitsin laulussa on tosi kova asenne, mistä tykkään. Laulajan ääni on tosi hyvä ja lyriikat iskee kovaa. Tässä on sellasta tietynlaista Halestorm-yhtyeen asennetta, mikä iskee muhun. Kappale ei ehkä viisullisesti oo kummoinen, mutta tykkään silti. Kertsi jää mulla soimaan päähän.

18. Irlanti - Ryan O’Shaughnessy - ”Together”

Irlannin viime vuotinen edustuskappale oli törkeen söpö. Ja tänkin vuoden biisi on niin itkettävän söpö! Laulajan ääni on jotenkin tosi kaunis ja sopii tällaiseen kappaleen. Osaisin kuvitella tämän johonkin tv-sarjaan soimaan taustalle. Tempo jää soimaan päähän ja varsinkin kertsi on tosi ihana.

19. Kypros - Eleni Foureira - ”Fuego”

Kypros ei ole suurimpia suosikkejani tänä vuonna. Fuegossa on kivaa meininkiä, mutta se ei silti puhuttele mua sen kummemmin. Tääkin kappale kuulostaa sellaiselta, että monta kertaa kuultu jo samankaltaisia lauluja muutenkin. Ihan ok-tasoa, muutoin en välitä.


MIKÄ/MITKÄ ON SINUN SUOSIKKISI/SUOSIKIT EUROVIISUJEN 2018 ENSIMMÄISESTÄ SEMIFINAALISTA?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti