lauantai 12. toukokuuta 2018

Euroviisut 2018: Finaali01. Ukraina - Mélovin - ”Under the Ladder” 

Ukraina oli livenä aivan mieletön! Melovin toi mulle mieleen hahmon, joka vois olla Draco Malfoyn luihuisystävä, mutta joka ois kans vampyyri ja Lokin rakkauslapsi! Aloin kutsuu tätä jätkää luihuisvampyyriksi. Koko live-esitys oli ihan törkeen hyvä ja rakastin sitä palavaa efektiä portaissa ja pianossa, vaikka tällaista efektiä on ennenkin käytetty (Itävalta vuonnna 2015 muistaakseni).

02. Espanja - Alfred & Amaia - ”Tu canción” 

Espanjalla on yksiä harvoja duettokappaleita tänä vuonna ja varmasti erottuu sen takia edukseen. Kappaleessa on tosi nätti sävel ja espanjan kieli kuulostaa tosi kauniilta tässä. Muutoin kappale ei herätä mussa suurempia tunteita. Jokin tässä on ehkä hieman siirappimaista minun makuuni.

03. Slovenia - Lea Sirk - ”Hvala, ne!” 

Slovenia ei mahtunut, mun top kymppiin kakkossemissä, vaikka tästä tykkäsin jo ennen liveä. Mut live löi mut ällikällä! Tää oli tosi asenteellinen ja hyvä livenä. Ja kun kappaleen keskivaiheilla/loppupuolella tuli se, että musiikki stoppas menin paniikkiin et apua mikä virhe tapahtu nyt! xD Mutta sitten kun selvisi, että kyseessä oli tarkoituksellinen showhun liittyvä kikka olin vaan et todella oiva tapa saada katsojan ja yleisön huomio kappaleeseen. Halpa ja loistava kikka mielenjäämisen suhteen.

04. Liettua - Ieva Zasimauskaitė - ”When We’re Old” 

Liettuan esitys oli niin henkeäsalpaavan suloinen, että meinas itku tulla. Ihanaa, että he pääsivät finaaliin tällä sievällä esityksellä!

05. Itävalta - Cesár Sampson - ”Nobody But You” 

Itävalta oli mulle Albanian tavoin iso yllättäjä, koska se ei lukeutunut itselläni isoihin suosikkeihin. Tosin tämänkään läpipääsy ei mua haitannut, koska heidän live oli todella hyvä.

06. Viro - Elina Netšajeva - ”La forza” 

Viron finaalipaikkaa en epäröinyt yhtään. Totta kai Elina selvitti tiensä finaaliin upealla laulullaan ja äänellään. Tää esitys oli kyl niin henkeäsalpaava. Hyvä kun uskalsi hengittää esityksen aikana. Ja se mekko! Haluan samanlaisen.

07. Norja - Alexander Rybak - ”That’s How You Write a Song” 

Alexanderin live-esitys ja karisma vei mut täysillä mukaansa! Tää oli loistava alotus kakkossemille. Tuli heti hyvälle tuulelle. Ja Rybak nyt muutenkin vetää livenä todella hyvin. Oli ehdottomasti finaalipaikan arvoinen suoritus.

08. Portugali - Cláudia Pascoal - ”O jardim”

Portugalin tän vuotinen biisi on ihan kivaa kuunneltavaa, mutta harmittaa että isäntämaa otti edustusbiisiksi hyvin samankaltaisen kappaleen, millä he viime vuonna voittivat. Tällaisen hempeän balladin, olisin hieman odottanut jotain räjäyttävämpää. Mutta tällä mennään. Ihan söpö biisi, mutta ei lukeudu suurimpiin suosikkeihini.

09. Iso-Britannia - SuRie - ”Storm” 

Iso-Britannia ei myöskään lukeudu suurimpiin suosikkeihin tänä vuonna. Tää kappale ei vaan jotenkin lähde mulla eikä tarjoo mulle mitään uutta. Jos tää tulis radiota kuunnelles vastaan niin kuuntelisin kyl, mutta en lisäisi omalle soittolistalleni.

10. Serbia - Sanja Ilić & Balkanika - ”Nova deca” 

Serbian biisi oli livenä tosi hyvä! He olivat mulle silti yllätysfinalisti, koska en uskonut finaalipaikkaan. Mutta en pistä pahaksenikaan, koska nää yllärit on just tänä vuonna ollut parasta. Se huilupappa taustalla on mun lemppari kyl! :D

11. Saksa - Michael Schulte - ”You Let Me Walk Alone”

Saksa ei herätä mussa minkäänlaisia tunteita tänäkään vuonna. Tää menee mulla samaan kastiin Iso-Britannian kanssa. Jos radios tulee vastaan niin joo voin kuunnella, mutta ei sen enempää. Tää on mulle sellanen liian väsyttävä kappale, etten jaksa keskittyä tämän kanssa.

12. Albania - Eugent Bushpepa - ”Mall” 

Albanian biisi ei tosiaan ollu suurempia suosikkejani, mutta he vetivät liven todella hyvin. Vaikka en itse olisi päästänyt finaaliin, niin tää oli silti positiivisella tavalla yllättävä finalisti. Tämän jatkoonpääsy ei ärsyttänyt mua, vaikka se vei jonkun oman suosikkini finaalipaikan.

13. Ranska - Madame Monsieur - ”Mercy” 

Ranska on yks ehdoton suosikkini näiden isojen rahoittajamaiden joukossa! Kappaleen taustalla on tosi hyvä sanoma ja tarina, joka vie täysin mukanansa. Tosi kauniisti laulettu ja mukaansatempaava kappale. Laulu sisältää kauniisti kerrotun tarinan, josta tykkään. Tulee varmasti livenä olemaan mieletön.

14. Tšekki - Mikolas Josef - ”Lie to Me”

Oi luoja olin tästä niin onnellinen! Heidän live oli niin helkutin hauska ja mukaansatempaava. Mikolas on ihan loistava esiintyjä ja osaa olla charmikas ja humoristinen samaan aikaan. Tsekit todellakin ansaitsivat jatkopaikan finaaliin.

15. Tanska - Rasmussen - ”Higher Ground” 

Oi kamala tää oli livenä niin loistava! Tuntui kuin hetkeksi olisin sukeltanut viikinkien maailmaan ja purjehtinut heidän kanssaan kohti Valtaistuinpeliä! :D Jännitin tuloksia kertoes, että eikö tämä pääse jatkoon, mutta luojan kiitos se pääsi! Ansaittu paikka ja erottuu varmasti finaalissakin teemansa vuoksi.

16. Australia - Jessica Mauboy - ”We Got Love”

Autsralian biisi on yksiä suosikkejani, mutta live jätti vähän kylmäksi. Jessica veti ihan hyvin ja kiva, että hän kannusti yleisöä mukaan, mut jokin kappaleessa vaan ei lähtenyt livenä niin kovaa kuin mitä toivoin. Se ei edes yleisön huudattamiskohdassa vaan räjähtänyt missään kohtaa, mikä oli sääli. Silti olin iloinen finaalipaikasta ja siitä, että saan kuulla tämän finaalissa uudestaan.

17. Suomi - Saara Aalto - ”Monsters” 

Voin myöntää, et mult meinas alkaa usko hiipuu, kun finalisteja lueteltiin ja Suomea ei kuulunut. Hetken mietin et voiko tää tapahtua taas meille, et pudotaan finaalista ulos. Sitten tokavikana kuuluu meidän maan nimi tv-ruudusta ja karjaisin niin lujaa et toivon, ettei naapurit heränneet :D Saaran esitys oli täynnä kaikkea mahdollista laulun lisäksi, mutta hyvin kaikki oltiin saatu hiottua yhteen. Liven suhteen ei tarvinnut hävetä yhtään ja olen vain niin onnellinen että Saara taisteli itsensä finaaliin.

18. Bulgaria - Equinox - ”Bones” 

Bulgaria ei ollut top kympissäni, koska se ei mahtunut sinne. Tykkäsin kyllä Bulgarian laulusta todella paljon, vaikkakin live vähän jätti mua kylmäksi. En  oikein tiennyt, mitä olisin silt odottanut, mutta se ei ollut niin tajunnanräjäyttävä. Livelaulanta oli mieletöntä. Ansaittu finaalipaikka.

19. Moldova - DoReDoS - ”My Lucky Day” 

Ei herraisä, että Moldovan live oli HAUSKA! Mä rakastin tätä alusta loppuun. Juuri tällaista vähän teatraalista menoa oon pitkään kaivannut viisuihin. Biisi olii hyvä ja menevä ja niin helkutin hauskasti esitetty. Ehdottomasti finaalipaikan arvoinen! Erottui kyl illan esittäjistä tosi hyvin edukseen.

20. Ruotsi - Benjamin Ingrosso - ”Dance You Off” 

Vaikka Ruotsin esitys oli omalla tavallaan hieno ja viimeisen päälle hiottu niin en silti lämmennyt tälle. Kappale itsessään ei vieläkään herätä mussa mitään tunteita enkä muista tästä ikinä mitään muuta kuin pienen osan kertsiä. Edelleen mun silmis ihan liian samanlainen viime vuotisen biisin kanssa. Hieno esitys ja muuvit Benjamilla, mutta en silti lämpene tälle.

21. Unkari - AWS - ”Viszlát nyár” 

Tää oli niin törkeen kova livenä! Jorasin tän mukana aivan täysii ja olin niin onnellinen, kun tää pääsi finaaliin. Tuntui kuin olisi ollut metallikonsertissa mukana. Jätkät veti tosi hyvin ja tunteella. Just tällaista rokkimeininkiä sai alkaa tulla lisää viisuihin.

22. Israel - Netta Barzilai - ”Toy” 

Tää oli mulle ilmiselvää, että Israel menee finaaliin. En epäröinyt heidän jatkopaikkaansa hetkeäkään. Olin tästä todella iloinen. Live-esitys tällä kappaleella oli niin hauska ja erikoinen. Huomasi, että Netta nautti esiintymisestä ja että hänellä oli hauskaa. Todellakin ansaittu finaalipaikka.

23. Alankomaat - Waylon - ”Outlaw in ’Em” 

Tää biisi toi mulle niin mieleen Supernaturalin ja Winchesterin veljekset. Tää jotenkin varsinkin sopis Deanille :D Esitys oli musta biisille sopivalla tavalla esitetty ja makee. Tykkäsin laulajan asenteesta ja äänestä tosi paljon. Ansaittu finaalipaikka.

24. Irlanti - Ryan O’Shaughnessy - ”Together” 

Irlannin esitys ja livelaulu oli niin suloista etten kestä! Silti pelkäsin tän puolesta, että tämä putoaa. Siksi meinasin pudota sängystäni hämmästyksestä, kun Irlanti ilmoitettiin viimeisenä finalistina. Tää oli yksi iso iloinen yllätys kans, etten voi sanoin kuvailla. Irlanti ansaitsi finaalipaikkansa.

25. Kypros - Eleni Foureira - ”Fuego” 

Kyproksen laulu ei iske muhun studioversiona niin kummoisesti, mutta livenä tää kappale kuulosti todella hyvältä. Itse liveveto oli kans omalla tavallaan hieno, joskin ei musta ihan kaiken sen hypetyksen arvoinen, mutta se on vain mun mielipide. Eleni laulaa livenä törkeen hyvin, tuli vähän Shakira ja Beyonce mieleen. Oli musta ihan ansaittu finaalipaikka, vaikka ei top kymppiini kuulunut.

26. Italia - Ermal Meta & Fabrizio Moro - ”Non mi avete fatto niente”

Italia on Ranskan lisäksi yksi ehdoton suosikkini suurista rahoittajamaista. Tässäkin kappaleessa on tosi raskas aihe ja teema, mut rakastan tätä silti. Tätä jään aina vaan kuuntelemaan, koska se on niin pysäyttävä. Plus totta kai italian kielen käyttö tuo multa pisteitä, koska italian kieli on vaan niin loistava.KUKA ON SINUN SUOSIKKISI FINAALISSA? KENEN LUULET VOITTAVAN? KENET TOIVON VOITTAVAN?

2 kommenttia:

  1. Omaa viisubiisilistaa valmistellessani (tälleen kivasti myöhässä kun Euroviisuista on kulunut jo yli viikko .-D) päädyin blogiisi ja lukaisin läpi mietteesi näistä finaalibiiseistä. Oot keksinyt niin kivaa sanottavaa jokaisesta kappaleesta, musta tuntuu että omalla listallani lähinnä haukuin kaikkea... Hmm, pari top 10 -listasi biisiä löytyy myös mun kymmenen lempparin joukosta. .-)

    PS. Liittyessäni lukijaksi huomasin, että me kummatkin kutsutaan blogimme lukijoita stalkkaajiksi. .-D

    VastaaPoista
  2. Hei, aina voi arvioida viisubiisejä,vaikka kisasta ois menny aikaa! :D
    Mä joo pyrin sanoo jokaisesta biisistä jotain hyvää, kun oon kyllästyny siihen et kaikki vaan haukutaan. Toki nää on makuasioita ja jokainen saa arvostella biisit just silleen mikä itsestä tuntuu kivalta! :)

    VastaaPoista