torstai 11. toukokuuta 2017

Euroviisut 2017: Semifinaali 2

HUOMIO! Käytän paljon termiä "paikallaan junnaava" joistain kappaleista niin kerron mitä se mun kielessä tarkoittaa: kappale, jossa ei mun korvaan aina erota kertsiä ja säkeistöjä toisistaan tarpeeksi selvästi, eikä kappale ns. räjähdä mulle missään vaiheessa.


1. Serbia -Tijana Bogićević – In too deep

Serbia on ollu mulle vähän aina sellanen maa, jonka viisubiiseistä oon joko tykännyt tai sitten en. Tänä vuonna Serbia ei oo oikein mun kauraani. Tää kappale ei vaan aiheuta mussa minkäänlaisia tunteita, mikä on sääli, koska laulajan ääni on ihan kiva. Tämäkin kappale on taas näitä radiostakuunneltavia kappaleita, jotka mun korvaan junnaa vaan paikallaan. Ei oo ihan mun juttuni.

2. Itävalta - Nathan Trent – Running on air

Tää on sellanen tsemppaava ja hauska kappale. Vaikka tää on mul siel neutraalitasolla, niin tässä on jotain hyväntuulisuutta, joka saa hymyn huulille. Hyvin pirteä ja kiva kappale.

3. Makedonia - Jana Burčeska – Dance alone

Makedonian biisi on näitä harvoja vähän discomaisia kappaleita tänä vuonna ja sen vuoksi se iskeekin muhun. Pistää haluttaa tanssimaan ja jammaamaan mukanaansa. Ja kappaleessa on kivat ja helpot sanoa, joita seurata mukana. Loistava biletysbiisi, tykkään.

4. Malta - Claudia Faniello – Breathlessly

Tää balladi on tosi kaunis. Vähän Suomen Blackbirdin tavoin tää sai mut biisin ajaks vaan istumaan ja kuuntelemaan tätä kappaletta. Harva viisukappale on kyennyt tähän mun osalta :D. Tykkään kyl kovasti, yksiä parhaimpia balladeja tänä vuonna, jos multa kysytään. 

5. Romania - Ilinca ft. Alex Florea – Yodel it!

Kun kuulin ja näin tän kappaleen ekan kerran olin vaan et mitä helkuttia tääl tapahtuu!? xD Varsinkin kun kappaleessa jodlaataan ja jodlaajana on sievä tyttö, josta en osannut odottaa millaine laulutaito hänellä on! Arvostan kyl kovasti tätä lahjaa. Kappale ei aluksi muhun iskenyt jostain syystä, mut nyt oon oppinut rakastaa tätä, koska tää on tosi erilaista jo jodlaamisensa takia! Molemmat laulajat osaa laulaa tosi hyvin ja kappale on mukaansatempaava. Ihan loistava!

6. Alankomaat - OG3NE – Lights and shadows

Oi vitsit tää Alankomaiden ihana tyttöpoppoo on yksiä ehdottomia suosikkejani tänä vuonna! <3 He kuulostavat yksin ja yhdessä todella kauniilta ja kappale on vaan nii kaunis. Mul tulee tästä vähän mieleen Disney-prinsessojen yhteinen kappale. Oon ihan kikseis tästä, tämä on vaan nii kaunis. Rakastan. Tykkään. Tartteeks sanoo muuta? Ei, hyvä! ^^

7. Unkari - Joci Pápai – Origo

Tää on tosi erilaista musiikkia, mitä yleensä Unkarilta on tullu. Tässä on jotain tietynlaista rauhallisuutta, mistä tykkään ja kulttuurillisuutta. Tää on kiva, ei suurimpia suosikkejani tänä vuonna, mutta silti tykkään. Odotan mielenkiinnolla tämän liveversiota, että millainen siitä tehdään.

8. Tanska - Anja – Where I am

Tää on aikalailla tätä perus voimaballadiviisukamaa, mitä on tänä vuonna taas runsain mitoin. Ei oo mikään tajunnanräjäyttävä, mutta varsinkin kertsistä tykkään tässä. Tanskan laulussa on tietynlaista poweria, mikä iskee muhun. Mutta pelkään, että tämä sulautuu muiden kanssa massaan, mikä ois tosi harmi.

9. Irlanti - Brendan Murray – Dying to try

Hii! Tää on törkeen ihana! Tämä on kuin nuori ja silmälasiton Harry Potter. Kappale on suloinen ja laulajan ääni on hyvin uniikki (luulin eka laulajaa naiseksi kun kuulin pelkän kappaleen ekaa kertaa). Tämä on todella rentouttava, mutta henkeäsalpaava balladi. Tykkään törkeän paljon. Brendan laulaa suoraan sydämeen.

10. San Marino - Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit of the night

San Marino on niitä maita viisuissa joiden biiseistä oon AINA tykännyt ja ne ei vaan ikinä saa oikeutta. Mutta arvatkaa vaan hihkuinko riemusta, kun tämän pikkumaan ihana kuningatarpoppari Valentina tekee paluun törkeen hyvällä discobiisillä! Valentinan ja Jimmien laulut sopii tosi hyvin yhteen ja varsinkin kertsii saa mut niin mukaansa. Luoja, jos nää ei mene finaaliin niin maailmassa ei oo mitään oikeutta. Tää kappale ansaitsee olla finaalissa tanssittamassa ihmisiä!

11. Kroatia - Jacques Houdek – My friend

Tämä laulu ja laulaja todisti mulle, että oopperalaulaja voi laulaa kans ns. puhtaasti todella upeasti. Biisi ei nyt oo ihan ehkä massasta erottuva, mutta laulajan upea taito käyttää ääntänsä pelastaa tämän. Mun ehdottomia suosikkeja taas. Tääkin on näitä, jotka saa mut vaan pysähtyy ja kuuntelemaan itse kappaletta.

12. Norja - JOWST – Grab the moment

Norja on ollu yksiä ehdottomia suosikkimaitani aina viisuissa, mutta tämän vuoden viisussa mulla on joku solmu, jota en vaan saa auki. Tää kappale ei vaan oikein lämpene mulla ja en pääse tähän sisään, vaikka tässä on tietynlaista hauskaa tahtia. Ei oo ikävä kyl suurimpia suosikkejani. Kyl tän nyt tanssii kerran tai pari.

13. Sveitsi - Timebelle – Apollo

Tää on mun korviin vähän massaan katoava balladibiisi. Tässä on omat voimakkaat hetkensä, mutta muutoin tää ei herätä mussa tunteita. Ihan kuunneltava, mutta ei oikein mun juttuni tällä kertaa.

14. Valko-Venäjä - Naviband – Story of my life

Tästä kappaleesta tulee jotenkin mieleen Pixarin Urhea-leffa. Mä tykkään tästä ja yks painotava syy on taas oman kielen käyttö. Kappale on muutoinkin tosi suloinen ja hauska. Tässä ei suuria yllätyksiä ole, mutta ei tarvitsekaan. Laulajat itsessään tuovat iloa olemuksellaan kappaleeseen.  Aivan ihana.

15. Bulgaria - Kristian Kostov – Beautiful mess

Tää jätkä näyttää niin sellaselta K-Pop-jätkältä et huhuh! Kappale on ihan mukiinsamenevä, mitä nyt mun korvaan vähän liikaa massaan joutuva. Tässäkin on niin paljon kohtia missä vaan junnataan paikallaan. Tää ei vaan oikein yllätä mua eikä mene sydämeeni. Kyl tän nyt kuuntelee, mut ei sen suuremmin suosikkeihini lukeudu.

16. Liettua - Fusedmarc – Rain of revolution

Tää on jotenkin jännä. Tää on tosi catchy ja mukaansa saava. Tässä on tietynlaista jännitystä, joka saa kuuntelee kappaletta enemmän mielenkiinnolla. Viisu on tosi hauska. Kyl mä tästä diggaan.

17. Viro - Koit Toome & Laura – Verona

Viron duettoviisu on mun duettosuosikkini tänä vuonna! Tää kappale on vaan niin törkeen hyvä. Tässä kappaleessa on hyvät sanat ja tykkään, miten tässä duetossa laulajien osat vaihtelee. Toivon todella tälle finaalipaikkaa, koska tää on taas näitä tanssitavampia kappaleita myös. Rakastan. Tyksin <3

18. Israel - IMRI – I feel alive

Kyllä. Israel iskee ihan jo biletyksensä takia. Laulajan ääni on tosi fresh ja juuri sellanen idolijäbän ääni, joka toimii tässä tosi hyvin. Tää on niit kappaleita, jotka voi livenä toimii törkeen hyvin, kunhan ne tehdään oikein. Kunnon tanssibiisi, tykkään ihan törkeesti. 

Eurovision Song Contest © EBU
Sarjakuva © Herainia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti