tiistai 9. toukokuuta 2017

Euroviisut 2017: Semifinaali 1

HUOMIO! Käytän paljon termiä "paikallaan junnaava" joistain kappaleista niin kerron mitä se mun kielessä tarkoittaa: kappale, jossa ei mun korvaan aina erota kertsiä ja säkeistöjä toisistaan tarpeeksi selvästi, eikä kappale ns. räjähdä mulle missään vaiheessa.
1. Ruotsi: Robin Bengtsson – I can't go on

Heitin pitkin kevättä läppää ystävilleni et: "Voi jessus, jos Ruotsi pistettäis avaamaan tänä vuonna kisat" ja hupsista keikkaa, näin päätettiin sitten. Ei siin, Ruotsilta tuli tänä vuonna kappale, joka mielestäni sopii aloittamaan tänä vuonna kisat, vaikkakin kappale itsessään ei lukeudu top 10-suosikkeihini. Laulajalla on hyvä ääni ja varsinkin biisin alusta tykkään, mutta muutoin tämä junnaa paikallaan. En pääse tähän oikein sisälle, kun tässä ei ole sellaista ns. "tajunnanräjäyttävää"-fiilistä missään vaiheessa ainakaan minulle. Mutta tällainen radiokuunneltava kappale kuitenkin.

2. Georgia: Tamara Gachechiladze – Keep the faith

Tää on voimakas kappale. Ainakin laulajan osalta. Tykkään laulajan äänestä tosi paljon. Alkuun en oikein innostunut tästä kappaleesta, mutta nyt oon alkanut pikku hiljaa lämpenemään tälle. Tavallaan odotan innolla et millanen tää kappale on livenä esitettynä. Ei nyt suurimpia suosikkeja, kun tää ei tarjoa mulle hirveesti mitään uutta. Tällaisia voimaballadeja kun on ennenkin viisuissa ollut.

3. Australia: Isaiah – Don't come easy

Tää laulaja on niin suloinen! Jotenkin tulee mieleen Disney live action-leffaversion joku prinssihahmo xD Laulajan ääni on ihanaa suklaata korvilleni ja kappale on muutoinkin tosi kiva. Vähän tääkin on tällaista nykyaikaista paikallaan junnaavaa musiikkia, mutta silti tässä laulussa on jotain, josta tykkään todella paljon. Yksi suosikeistani.

4. Albania: Lindita – World

Tässä on tietynlaista musikaalisuutta, mistä tykkään. Tääkin on niit kappaleita, joista en aluksi tykännyt, mut nyt kun tätä on kuunnellut niin on tää alkanut uppoomaan. Alunperin tää kappale oli albaniankielellä, mutta kisoja varten tää käännettiin koko biisi enkuksi. Sinällään harmi, tuntuu et viisuissa nykyisin omalla kielellä laulaminen on harvinaista. Mutta silti tää kappale on hyvä mun mielestä.

5. Belgia: Blanche – City lights

Belgia on yksiä ennakkosuosikkeja tänä vuonna, enkä ihmettele. Onhan toi laulajan ääni erottuva ja todella tummanpuhuva, ottaen huomioon että tytöllä on ikää tänä keväänä vasta 18 vuotta! Tää on taas näitä paikallaan junnaavia kappaleita, mutta koska tää biisi on yksi suosikkini, annan sen mennä läpi sormien. Kappaleessa on kivat sanat ja rytmi, mistä tykkään.

6. Montenegro: Slavko Kalezić – Space

Täl jätkäl on kunnon letti! xD Tää kappale on outo. Tosi outo. Mutta osaks siitä syystä tykkään tästä. Sitä paitsi tää on yksiä harvoja discomaisia kappaleita kisassa tänä vuonna ja laulajan enkunääntäminen on tosi hyvä. Tää pistää tanssittaa. Odotan innolla miten oudon esityksen tälle oudolle kappaleelle saadaan aikaiseksi. Mä diggaan!

7. Suomi: Norma John – Blackbird

Oon viimeksi ollu täysin Suomen edustajan puolella vuonna 2014 ja tänä vuonna oon täysin Norma Johnin puolella. Tän valinta viisuihin ei ois voinut mennä enempää paremmin. Tän vuoden kisat on (taas vaihteeks...) tosi balladipainotteiset ja vaikka Suomikin kisaa balladilla, tää erottuu monella tavalla joukosta (musiikki, piano-osuus, tummasävytteisyys, synkät lyriikat ja laulajan ääni). Ehdottomasti uskon tänä vuonna finaalipaikkaan ja olen sitä mieltä, että jos tällä ei finaaliin mennä niin Suomi kokee vääryyttä. Rakastan tätä! <3

8. Azerbaidžan: DiHaj – Skeletons

Tää on yksiä isoja suosikkejani. Tääkin on tosi mystinen ja varsinkin kertsi on törkeen kova. Tää tarjoaa mulle uutta ja artisti on itsekin sanonut että haluaa musiikkigenrestään pitää kiinni edustuskappaleessaan (joka siis on jonkinlaista underground-musiikkia, jos olen oikein ymmärtänyt). Laulajan ääni on mieleeni ja täs on viisumaista vivahdetta mutta tosiaan jotain uuttakin.

9. Portugali: Salvador Sobral – Amar pelos dois

Portugali ansaitsee finaalipaikan tänä vuonna! Siis tää biisi on niin kaunis ja musikaalinen balladi et mun sydän sulaa! Laulaja on uskomattoman suloinen ja laulaa todella kauniisti ja koskettavasti. Ja multa pointsit oman kielen käytössä taas kerran, koska harvinainen herkku tänäkin vuonna. Tää tuo mulle hieman mieleen 50-60-luvun musikaalisen elokuvan, joka ei oo huono asia yhtään. Silti tässä on nykyaikainen kaunis lisä. Ah, rakastan tätä! <3 ^^

10. Kreikka: Demy – This is love

Kreikka on ollu muutamaa vuotta lukuunottamatta aina suosikkimaani viisuissa ja tänä vuonna se on sitä taas kerran. Aivan loistavaa viisupoppia, jota kaipaan näihin kisoihin yhä enemmän ja enemmän. Sanoitukset on aika sellaset et "oon kuullu tän aiemminkin jonain vuonna", mutta silti tää uppoo. Saa mun puolesta mennä finaaliin antamaan tanssivivahdetta balladien keskelle.

11. Puola: Kasia Moś – Flashlight

Oi luoja, nyt tulee yks mun voittajasuosikki! Puola oli viime vuonna isoja suosikkejani ja sitä se on tänäkin vuonna. Kappale on Suomen edustusbiisin tavoin synkempiluonteisempi ja artisti onkin sanonut, että kappale kuvastaa vainotuksi tulemista. Tässä viisussa on mun mielestä kokoajan sellainen jännitys päällä, en osaa oikein kuvailla sitä. Jotenkin pysäyttävä ja vangitseva samaan aikaan. Törkeen kova biisi, rakastan.

12. Moldova: Sunstroke Project – Hey mamma

Eeppinen saksofonijäbä on palannut luoksemme! >:D Ai, että muistan tän yhtyeen kappaleen vuodelta 2010 "Run Away" ja tykkäsin siitä ja tykkään tästäkin. Kappale on tanssiva ja taas kerran erottuu varmasti edukseen balladien seassa. Toivon todella tälle piirteelle ja hauskalle kappaleelle finaalipaikkaa.

13. Islanti: Svala – Paper

Suosikkejani taas kerran! Svalan lauluäänessä on jotain 80-luvun teemaa, josta tykkään ihan törkeesti. Muutenkin kappale henkii mulle 80-lukua, vaikka siinä on nykymusiikin elementtejä kans. Tässä kappaleessa on hyvät sanat ja arvostan, että artisti itse on ollut tekemässä kappaletta. Toivon vaan, että loppuun mennessä kappaleeseen saataisiin livenä lisää tempoa ja voimaa niin finaalipaikka on varmistettu.

14. Tšekki: Martina Bárta – My turn

Tsekki on ollu muutamia vuosia jo suosikkimaani viisuissa heidän huonosta menestyksestään huolimatta, mutta tänä vuonna Tsekki ei ole suosikkini. Kappale ei oikein aukene minulle eikä se herätä mussa oikein mitään tunnetta. Ei vaan oo mun juttuni tällä kertaa, sori :/.

15. Kypros: Hovig – Gravity

Laulaja on komea ja äänikin on jees. Mites kappale? Siin on tietynlaista mystisyyttä, josta pidän ihan hirveesti. Kertsi on vähän meh mun mielestä. Toisaalta tää voi livenä olla paljon voimakkaampi ja tajunnanräjäyttävämpi. Sellasta neutraalikamaa mun tykkäyslistalla. Ihan jees.

16. Armenia: Artsvik – Fly with me

Tää kappale on jännä. Tykkään kyl, mutta tässä on silti jotain tosi jännää, jota en ees osaa kuvailla. Armenian edustuskappalettahan odotettiin pitkälle keväälle asti ja ihmettelen edelleen että miksi, kun ei tämä kuitenkaan niin erityinen ole. Tämä on silti ihan kiva, vaikkakin tuntuu että laulajan ääni jää kappaleen alle. Odotan mielenkiinnolla liveversiota.

17. Slovenia: Omar Naber – On my way

Slovenialla on todella suloinen balladi tänävuonna. Täskin kuulen sellasta musikaalisuutta, mikä iskee muhun. Laulajan ääni on kuin Disney-prinssillä konsanaan, joka on musta söpöä x) Sanat on aika perinteisen kuuloiset mun korviin. Et mul on aika neutraaliolo tästä kappaleesta. Suhteellisen kuunneltava ja kiva.

18. Latvia: Triana Park – Line

Tää biisi on musta kiva lopetus tälle semifinaalille. Mä tykkään tästä, laulajalla on tosi jännä ääni ja hän osaa käyttää sitä. Sanat on kivat ja biisi on sellanen, joka saa mut jammaamaan. Toivon todella, että livessä otetaan kaikki irti, koska tää biisi vois livenä toimii tosi hyvin.
Eurovision Song Contest © EBU
Sarjakuva © HerainiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti