lauantai 13. toukokuuta 2017

Euroviisut 2017: Finaali


1. Israel - IMRI – I feel alive

Israelin Antti Tuisku oli kyl törkeen hyvä! Aivan loistava bilebiisi ja tavallaan oon iloinen, että bilemeiningillä korkataan tämän vuoden finaali. Ansaitsi jatkopaikan

2. Puola - Kasia Moś – Flashlight


Jei! Puolan jatkoon pääsystä olin kans tosi iloinen. Live oli aika simppeli, mutta tavallaan iski kyl. Voittajasuosikkejani edelleen. 

3. Valko-Venäjä - Naviband – Story of my life


Ihanaa, että lisää omalla kielellä laulettuja kappaleita pääsi lauantain finaaliin mukaan. Tän esitys oli tosi söpö.

4. Itävalta - Nathan Trent – Running on air


Ei ollu mun mun top kympissä kakkossemissä, mutta tykkäsin tän livestä tosi paljon. Tää kappale toimi livenä paljon paremmin kuin mitä oletin.

5. Armenia - Artsvik – Fly with me


Mä niin toivoin, että Armenia olisi käyttänyt lavaesityksessään hyväkseen musavideonsa koreografiaa, mutta ei nyt niin sit käynyt. Mutta hieno show oli kyl! En ihmettele, että meni finaaliin.

6. Alankomaat - OG3NE – Lights and shadows


Ansaittu finaalipaikka! Meinas alkaa jännittää tän kanssa, kun tää ilmoitettiin viimeisten finalistien joukossa. Tällä oli uskomattoman koskettava lavaesitys ja laulu toimi törkeen hyvin.

7. Moldova - Sunstroke Project – Hey mamma


Moldovan finaalipaikasta olin iloinen, koska heillä oli hyvä show tietynlaisella teemalla ja pisti tanssijalan vipattamaan. Eikä saa unohtaa upeeta saksofonijäbää. 

8. Unkari - Joci Pápai – Origo


Ei ollut top kympissäni, mutta erilaisuudellaan ansaitsi finaalipaikan. Ei oo suurimpia suosikkejani, mutta on freshillä tavalla tosi erilainen viisukappale. Odotan mielenkiinnolla et miten tää sijoittuu.

9. Italia - Francesco Gabbani – Occidentali's karma

OI ITALIA! Italian viisubiisi oli ensimmäisiä, mitä tänä vuonna kuuntelin ja iski heti. Olin heti et "Tää on hauska ja mun vuodenvoittaja!" ja hyvin kappaleen suosiokin on edenny, koska tätä uumoillaan yhdeksi voittajasuosikiksi. Tää kappale on vaan nii huvittava, tosi catchy ja laulajan ääni on mieletön ja tähän kappaleeseen sopiva. Mun voittaja tänä vuonna! <3 

10. Tanska - Anja – Where I am


Tässä oli makee esitys. Ja jumaloin Anjan hiuksia, kun ne näyttii niin täydellisiltä. Tosi kauniisti lauloi ja kovaa. Tykkäsin.

11. Portugali - Salvador Sobral – Amar pelos dois


Olin niin iloinen, että tää pääs jatkoon! Salvador on lahjakas laulaja ja hän lauloi suoraan sydämeeni. Niin ihanaa! Yks voittajasuosikkini nyt.

12. Azerbaidžan - DiHaj – Skeletons


Tän live oli tosi jännä ja hieno! Vähän sellanen synkän musikaalinen. Laulu ei vaan livenä toiminut mun korviin jokaisessa kohtaa. Mutta varmasti artisti petraa finaalia varten! Ansaitsi olla finaalissa.

13. Kroatia - Jacques Houdek – My friend


Tää oli livenä aivan mieletön! Tosi uskottavasti laulaja sai muutettua ääntänsä normilaulusta aina oopperaan. Nautin tosi palon tästä. Rakastuin tähän vaan entistä enemmän.

14. Australia - Isaiah – Don't come easy


Autsralia on yksiä suosikkejani ja vaikka live ei minusta ollu tajunnanräjäyttävä, niin oli tää silti suloinen. Mua vaan huvitti kaikki taustalla olevat laulajan kasvot xD Kyl tän nyt finaalissa mielellään näkee.

15. Kreikka - Demy – This is love


Olin iloinen, että näitä bailuviisujakin pääsi jatkoon balladien keskellä. Tosin live-esitys ei ollu ihan mieleeni. Odotin hieman rajumpaa showta,  vaikka olihan esitys ok:ta silti. 

16. Espanja - Manel Navarro – Do it for your lover

Ihanaa, että Espanja luottaa omaankin kieleensä taas tänä vuonna, vaikka kappaleessa on myös englanninkieltä mukana. Tää kappale on tosi kesäinen ja pirteä. Just sellanen, mitä kesäaikaan rannalla vois fiilistellä hyvän juotavan kera. Ja laulaja on törkeen söde! <3 ^^ Kyllä, mie tykkään. 

17. Norja - JOWST – Grab the moment


Tää ei ollu mun top kympissäni, eikä oo suurimpia suosikkejani, mutta en yhtään ihmettele, miksi tää löytyy finaalista. Tää erottui esityksellään ja oli tosi erilaista, mitä ollaan viisuissa nähty.

18. Iso-Britannia - Lucie Jones – Never give up on you


Iso-Britannia on tänä vuonna mun silmis yksii niit aliarvostettui viisui ja ihmettelen et miks. Musta tässä on tietynlasta koskettavaa tunnelmaa, mitä rakastan ylikaiken. Tää on törkeen kaunis ja ihana kappale. Plus laulajan ääni on mieletön. Laulun sanatkin on aika vangitsevat. Mun yks suosikki kyl ehdottomasti.

19. Kypros - Hovig – Gravity


Tää tuli mulle vähän yllätyksenä. Biisi on ihan ok, mut ei silti oo suosikkejani. Plus jotenkin musta liveversio oli esityksellään ottanut paljon vaikutteita viime vuoden Venäjästä. Oisin jättänyt itse semeihin, mutta Eurooppa (ja Australia päätti toisin).

20. Romania - Ilinca ft. Alex Florea – Yodel it!


Olisin raivostunut, jos tää ei ois päässy finaaliin, koska tää ansaitsi jodlauksen ansiosta finaalipaikan. Live oli iloinen ja aurinkoinen. Tuli oikein hyvä mieli. Tykkään.

21. Saksa - Levina – Perfect life


Saksa on kans niit maita, joilla välil tulee mun korviin hyvii biisei ja sit välil ei vaan iske. Ikävä kyl tänävuonna Saksa ei oikein iskeydy mun listoille korkeelle sijalle. Tääkin on taas näitä tanssittavia, mutta paikallaan junnaavia kappaleita. Tällä paikallaan junnaavalla tarkoitan sitä ettei missään kohtaa kappaletta se itse kappale vaan nouse missään vaiheessa vaan se vaan kertsin jälkeen jatkaa samalla temmolla. Ja Saksan viisu on mun korvaan sellanen. Ei vaan iske.

22. Ukraina - O.Torvald – Time


Ukraina luottaa täysin erilaisempaan musiikkiin kuin viime vuonna ja se on ihan kiva. Ukraina itseasiassa taitaa olla ainoa maa tänä vuonna, jonka musiikkigenre on enemmän rockiin päin. Mutta vaikka tässä on rockhenkisiä vivahteita niin mun korviin tästä puuttuu tietynlainen power et tää niin sanotusti räjähtäis kunnolla. Silti mä tykkään tästä. Varsinkin kertsi on mieleeni. Tykkään kyl tosi paljon.

23. Belgia - Blanche – City lights


Belgiasta aloin tykkää yhä enemmän ja enemmän täs kevään aikana, mutta live meni todella huonosti mun silmissä. Blanchesta huokui hermostuneisuus ja vikat puoltoista minuuttia mä vaan pelkäsin milloin tyttörukka alkaa itkeä kesken kappaleen. En olisi tuolla liveversiolla finaaliin päästänyt ja ihmettelinkin hetken tän läpipääsyä. Lainatakseni selostajaamme Mikko Silvennoista: "Tyttörukka, joutuu laulaa toisen kerran finaalissa". Koska finaalissa on suuret odotukset kans (ehkä jopa suuremmat). Odotan mielenkiinnolla, onko tyttö ehtinyt parissa päivässä saada lisää itsevarmuutta.

24. Ruotsi - Robin Bengtsson – I can't go on


Ylläripylläri, että Ruotsi oli finaalissa. Itselläni ei ollu top kympissä ja en nyt ois välittänyt nähdä tätä finaalissa, mutta näillä mennään. Live oli ihan hieno ja tää dressman teema sopi siihen.

25. Bulgaria - Kristian Kostov – Beautiful mess


Bulgariasta en tosiaan aluksi tykännyt, mut live sai mut sen puolelle. Olin iloinen tämän finaalipaikasta, koska sen se ansaitsisikin. Upee esitys ja nuoresta laulajasta ei näkynyt hajuakaan hermostuneisuutta vaan otti yleisön puolelleen.

26. Ranska - Alma – Requiem


Ranskasta on alkanut tulla mun yks suosikkimaani viisuissa, vaikka en heidän kieltään aina ymmärrä. Ja tänä vuonna Ranska on taas yksi suosikkini. Ranskalle alkanut tulla muotiin tää, että osa kappaleesta lauletaan englanniksi, joka kuulostaa tässäkin kappaleessa tosi hyvältä. Laulajan ääni on tosi mystisen kuuloinen ja tykkään kappaleen sanoista (kävin kattoo enkkukäännökset). Ihan törkeen hyvä biisi, nautin.Mikä maa sinun mielestäsi ansaitsee voittaa vuoden 2017 Euroviisut?

Eurovision Song Contest © EBU
Sarjakuva © Herainia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti