torstai 12. toukokuuta 2016

Euroviisut 2016 Toinen Semifinaali
1. Latvia - Justs - Heartbeat
Hyvä, kun näin tämän kappaleen laulajan ekaa kertaa niin näin hänet aivan PewDiePien kopiona xD Mutta kun unohdin koko asian ja keskityin laulajan ääneen ja kappaleeseen, niin rakastuin tähän ihan mielettömästi! Kappaleessa on törkeen hyvä tempo ja sanat tosi hyvä. Puhumattakaan laulajan lahjakkaasta äänestä! Justs on kyl ehdottomasti yksi tän kisan parhaimmista lauluäänen omaavista henkilöistä, jos multa kysytään. Ehdottomasti finaalipaikan arvoinen!

2. Puola - Michael Szpak - Colour Of Your Life
Rakastuin tähän kappaleeseen heti ensikuulemalta! Puhumattakaan laulajan ulkonäöstä ja lauluäänestä! Kappaleen sanat ovat minusta hyvin herkät ja pari kertaa ne on saanut mut ihan itkemään, koska olen herkkis xD Puola vois musta tällä kappaleella korjata koko kisan potin, en pistäis ollenkaan pahakseni. Tosi kaunis balladikappale. Rakastan.
Pssst! Musta Michael näyttää ihan ranskalaiselta muskettisoturilta! <3 >:)

3. Sveitsi - Rykka - The Last Of Our Kind
Taas kerran neutraalitason kappaleita mulla. Tää tuo mulle hieman mieleen jostain syystä viime vuoden Venäjän "Million voices"-kappaleen, ehkä sen hitaan ja vahvan tunnelman takia. Kappaleessa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta silti se hieman jättää mut nihkeeksi. Ja jostain syystä laulajan ääni ei oikein kuulosta mun korvaan kovin kummoiselta. En osaa sanoa, riittääkö rahkeet finaaliin mun mielestä.

4. Israel - Hovi Star - Made Of Stars
Voi luoja rakastan tätä! Israel osaa kyl mun suhteen vetää oikeasta narusta! Tykkäsin ekasta versiosta tästä kappaleesta (joka oli hieman nopeatempoisempi kuin tää nykyinen versio), mutta tää hidasversio vangitsee kuuntelemaan vielä paremmin. Iskee oikein luihin ja ytimiin. Laulajalla on voimakas ääni, joka mun mielestä vangitsee kuuntelijansa. Kappaleessa on musta koskettavat sanat. Ihanaa on, en voi muuta sanoa.

5. Valko-Venäjä - Ivan - Help You Life
Valko-Venäjän kappale on todella lepsutempoinen ja paikallaan junnaava kappale, mutta silti tykkään tästä ihan törkeesti! Laulajan rosoinen ääni kuulostaa tosi hyvältä, vaikka enkun ääntäminen ei oo kaikissa kohdis ihan parasta mahdollista, mutta varmasti Ivan on harjoitellut tarpeeksi sitten tän illan semiä varten. Rento rockbiisi, tykkään kyl, vaikka tää jakaa varmasti mielipiteitä.

6. Serbia - Sanja Vucic ZAA - Goodbye (Shelter)
Serbia luottaa voimakkaaseen naislaulajaan, joka laulaa voimakkaasta sydänsurusta. Voisko paremmin mennä? Musta tosi loistava valinta Serbialta. Tykkään kappaleesta tosi paljon, jossa on tietynlaista uutta tuulahdusta, mitä mun mielestä viisuissa ei oo nähty. Tää on sitä sellaista nykyajan kunnon musiikkia, mitä radiotkin tykkää soittaa etkä väsy tän kuulemiseen. Mahtava biisi, ei mul muuta.

7. Irlanti - Nicky Byrne - Sunlight
Irlanti luottaa tänä vuonna peruspoprockviisubiisiin (kamala, mikä sana xD), joka on aika nähty ja kuultu formaatti viisuissa. Mutta silti taas kerran oon tää vanhoihin kaavoihin kangistunut ja tykkään tästä ihan älyttömästi. Tässä on rentomeininki ja pistää laulaa mukana. Kyl mä tykkään, vaikka muut ei välttämättä tykkäiskään x3

8. Makedonia - Kaliopi - Dona
Lisää viisututtuja! Kaliopi edusti kotimaatansa viimeksi vuonna 2012 kappaleella "Crno I Belo" ja oli ehdottomia suosikkejani sinä vuonna. Tänä vuonna hän kisaa voimakkaalla balladilla, joka sopii hänen äänellensä kuin nakutettu. Kappale ei minusta lyö neljän vuoden takaista kappaletta, mutta on kuunneltava ja hyvä. Toivon hyvää menestystä Makedonialle :) Kappale ei ole suurimpia suosikkejani, mutta se on silti kaunis.

9. Liettua - Donny Montell - I've Been Waiting For This Night
Ja taas tuttu naama vuodelta 2012, jolloin Donny edusti kotimaatansa kappaleella "Love Is Blind" ja oli kans yksiä suurimpia suosikkejani sinä vuonna. Tää vuonna hänen kappaleensa on myös yksi suuri suosikkini. Voimakas rakkauslaulu, jossa on tietty fiilis, joka saa tosi hyväntuuliseksi. Kyllä minusta Donny ansaitsee lipun finaaliin ^^

10. Australia - Dami Im - Sound Of Silence
Viime vuoden kutsuvierasmaa Australia ei halunnut jäädä vain kutsuvieraaksi vaan ottaa tänäkin vuonna osaa kisaan. Ja minusta vaan hyvä, koska heidän kappaleensa on törkeen hyvä! Tulee ehkä hieman mieleen Ruotsin Loreen, mutta ei missää nimessä pahalla tavalla. Kappaleessa on mystisyyttä ja voimakas tunnelma, joka vie ainakin mut mukanaan. Ja Damin ääni on mieletön. Finaaliin ja sassiin >:)

11. Slovenia - ManuElla - Blue And Red
Countrymaiset kappaleet eivät useimmiten oo kovin lähellä sydäntäni. Mutta Slovenian biisi kirii mulla neutraalitasolle. Ihan kiva kappale, jossa on reipas meno. Kappaleet eivät ehkä ihan iske muhun, mutta on temmollisesti kiva. Jättää silti mut hieman innottomaksi.

12. Bulgaria - Poli Genova - If Love Was a Crime
Bulgaria on mulla aina viisuissa ollu maa, et joko heidän biisinsä uppoo tai sit ei. Nyt uppoo. Tää on hyvällä tavalla nykyaikainen poppibiisi, jota mielellään kuuntelee. Ja tykkään et kertsissä on käytetty myös maan omaa kieltä. Hyvät sanat, ei ihan sellaista perinteistä viisu rakkauslaulua, jossa joko itketään tai sit kaikki on ihanaa.

13. Tanska - Lighthouse X - Soldiers Of Love
Oi KYLLÄ! Tanska finaaliin ja heti! Rakastan tätä kappaletta ja ei laulajissakaan oo mitään vikaa ;) Tässä kappaleessa muhun erityisesti sanat kiinnitti huomion. Siinä on vivahdus maailmanparannuksesta, ystävyydestä ja romantiikasta. Poikabändit on se juttu ja Tanska hoitaa homman tosi hyvin tänä vuonna. Viime vuonna heidän poikabändinsä ei edennyt finaaliin, mutta tämä etenee tai eräs Hera ei ole tyytyväinen >:)

14. Ukraine - Dzamala - 1944
Ukrainalla on kyl mielestäni koko kisan rankin ja poliittisin kappale. Yritti Venäjäkin jo puhuu sen puolesta ettei kappaletta hyväksyttäisi, koska kappalehan kertoo Stalinin aiheuttamista vainoista Krimin alueella vuonna 1944 ja siinä on vivahteita selvästi Venäjää vastaan. Vaikka euroviisuihin ei saisi sekoittaa poliittisia mietteitä, niin silti niitä on aina ja mua ei Ukrainan tilanteessa asia haittaa yhtään. Heidän kappaleensa on törkeän hyvä ja on laulajan omista taustoistaan kertova. Varma finalisti mun mielestä. Kantaaottava ja voimakas laulu.

15. Norja - Agnete - Icebreaker
Norja osaa AINA vetää oikeesta narusta mun suhteen, koska tänäkin vuonna Norja on yksi suosikkimaani. Tykkään täs biisis siitä, että alku on sellainen, joka luo jännitettä ja sitten oikeassa kohtaa se lähtee etenemään ja muuttaa kappaleen suuntaa kunnolla ja jopa yllättävällä tavalla. Varsinkin kertsi sai mut ekalla kerralla miettii, että vaihtuiko kappale kokonaan, joka sitten loi mulle hyvän vaikutuksen. Kappaleen sanat on musta kans sellaset, joka herätti kiinostukseni tätä kappaletta kohtaan. Tykkään ja paljon.

16. Georgia - Nina Kotsarov & Young Georgian Lolitaz - Mignight Gold
Ei, Georgia ei oo mun suosikkimaa todellakaan tänä vuonna. Mahtavaa, että maa lähettää vähän rockhenkisempää musaa bändimuodossa, mutta tää viisu on mun tän vuoden "ällötys". Ei siis vaan iske, en vaan keksi tästä mitään kivaa sanottavaa. Jos tästä joku tykkää niin antaa mennä vaan, mutta minä en tykkää. Vähän paikallaan jummaava kappale, joka ei muhun iske nyt tällä kertaa.

17. Albania - Eneda Tafira - Fairytale
Albania on tänä vuonna maita, joiden biisistä en niinkään välitä. Jotenkin tää kappale jättää mut tosi kylmäksi, en vaan saa siihen otetta. Mielestäni perus viisukappale, johon on yritetty laittaa nykymusiikin elementtejä. Jotenkin lyriikatkaan eivät muhun tehoa. Kiva, jos tälle biisille löytyy tykkääjiä, mutta minä en ikävä kyllä ole yksi heistä.

18. Belgia - Laura Tesoro - What's The Pressure
Oi että! Belgian biisi tänä vuonna on sellanen, joka iski muhun heti ekalla kuuntelulla täysii. Alku on törkeen hyvä ja kappale mukana svengaava ja pirteä. Tässä toimii mun mielestä kaikki (laulu, sanoitukset, ajoitus ja rytmi). Tosi mahtava biisi, jota voisin kuvitella popittavani tanssilattialla. Ehdottomasti finaalipaikan ansaitseva kappale.Eurovision Song Contest 2016 © EBU
Sarjakuva & piirros © Herainia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti