perjantai 13. toukokuuta 2016

Euroviisut 2016 Finaali


Espanja - Barei - Say Yay!
Espanjan viime vuoden viisu oli ehdottomia suosikkejani, mutta tämän vuode viisu ei todellakaan jää yhtään huonompaan valoon mulla! Tosi rohkea veto, että Espanja lähetti biisin, jota ei lauleta heidän äidinkielellään. Kappale on todella mahtava, enkä yhtään ihmettele miksi porukka muuallakin Euroopassa tykkää tästä. Tää on mun mielestä aikalailla tällaista kansainvälistä poppia, jota tykättäis kuunnella missäpäin maailmaa vaan. Tosi hyvä mukaansa tempaava bilebiisi, tyksin!

Iso-Britannia - Joe & Jake - You're Not Alone
Iso-Britannian kappale ei tänä vuonna ole kovin kummoisia suosikkejani. Symppiksen oloiset pojat laulamassa aikalailla jo monta kertaa kuultua viisupoppia. Ok kappale, joka ei kuitenkaan saa multa kovin suuria pointseja. Tämä on hyvin Iso-Britannian tyylistä musiikkia, josta annan kyl plussaa.

Italia - Francesca Michielin - No Degree Of Separation
Italian kielessä on vaan jotain maagista, kun se jo itsessään saa mut fanittamaan heidän viisubiisejänsä. Tänäkin vuonna Italia on suosikkejani. Laulajalla on hyvin jännä käheämäinen ääni, joka ensinnäkin herätti mielenkiintoni. Tämä viisu on muutenkin hyvin voimakas ja kaunis samaan aikaan. Toivon menestystä Italialle :)

Ranska - Amir - J’ai cherché
Ai että! Vaikka näen Ranskan viisussa tänä vuonna jotain samankaltaisuutta viime vuoden voittajakappaleessa, niin samankaltaisuus on NIIN pieni etten useimmiten huomaa sitä ja jos niit kahta pitäis vertaa niin Ranska voittais mul. Ihanaa, että Ranskakin rohkeasti käyttää englantia kappaleessaan. Todella ihana kappale, joka saa jammaamaan mukanaan ja laulajan ääni aiheuttaa mussa tosi hyvää fiilistä. Törkeen hyvä kappale!

Ruotsi - Frans - If I Were Sorry
En yhtään seurannut Melodifestivaleneja, että millaisia muita viisuehdokkaita ois ollut tarjolla Ruotsin edustajaksi, mutta jotenkin tällä kertaa Ruotsi ei vetänyt oikeaa narua mun suhteen. Mulle tää kappale on tosi tylsä ja en vaan innostu tästä. En nyt sanoisi et tää ois tän vuoden huonoin mun listoilla, mutta en vaan itse välitä. Kun en saa intoa tähän niin en saa.

Saksa - Jamie-Lee Kriewitz - Ghost
Saksa on suosikkini! Tää on musta tosi nätti kappale, jossa on hyvä tempo ja laulajan ääni on hyvin hypnoottinen. Mielestäni tässä on hyvin jännät ja samalla hienot sanat, jotka kertovat tosi hyvää tarinaa. Loistava valinta Saksalta tänä vuonna.
Eurovision Song Contest 2016 © EBU
Sarjakuva & piirros © Herainia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti