tiistai 10. toukokuuta 2016

Euroviisut 2016 Ensimmäinen Semifinaali1. Suomi - Sandhja - Sing It Away
Rakas kotimaamme luottaa hauskaan 70-luvun henkiseen kappaleeseen, joka on minusta ihan kiva. Itse puolsin Mikael Saaren tai Saara Aallon biisejä, mutta en ollut kovin pettynyt Sandhjan valitsemiseen. Hänen kappaleensa on kyl tosi kiva ja hyväntuulinen. Tämä on musta oiva viisu aloittamaan koko kisan, että unohdetaan murheet ja lauletaan pahat asiat pois. Se, että aukeaako Suomelle finaalipaikka on mullekin täysi mysteeri, mutta pidän peukut pystyssä! ^^

2. Kreikka - Argo - Utopian Land
Kreikka on ollut aina yksiä ehdottomia suosikkimaitani viisuissa. Tänä vuonna olen hämmästynyt siitä miten pliisuna pidän heidän edustuskappaletta :'3 En vaan voi sille mitään, ettei tämä vain iske niin lujaa kuin mitä ennen Kreikan biisit ovat tehneet minulla. Onhan tämä kuunneltava ja ihan kiva kappale, mutta siihen se minulla jää. Saa nähdä, miten live-esitys vakuuttaa mut.

3. Moldova - Lidia Isac - Falling Stars
Mä myönnän, että tämä on juuri sellaista perusviisupoppia, mitä on vuodesta toiseen jollakin maalla aina mukana viisuissa. Siitä huolimatta Moldova on taas kerran suosikkimaani. Varsinkin biisin kertsi on sellanen, joka saa mut heti biletystuulelle, kun kuulen sen. Tykkään kovasti ja haluaisin nähdä Moldovan finaalissa ihan vaan siitäkin syystä, että saataisiin vähän menevääkin musiikkia finaaliin ;)

4. Unkari - Freddie - Pioneer
Freddiellä on lauluääni, joka iskee muhun kunnolla. Sellanen rosoinen, mutta hän osaa käyttää sitä hyväkseen laulussaan. Itse laulu on minulla ok-tasoa. Aikalailla rento balladi, jossa on kuitenkin omansalaista poweria, mistä tykkään. Neutraalitasoa mulla. Hyvä biisi, finaalipaikasta en osaa sanoa.

5. Kroatia - Nina Kraljic - Lighthouse
Tämä kappale on minusta tosi nätti! Tässä mulle tulee sellainen valaiseva ja kaunis fiilis, kun tätä kuuntelee. Biisissä on kauniit sanat ja laulajan ääni tuo lisää kauneutta koko kappaleeseen. Kroatia on tehnyt hyvän valinnan edustajansa suhteen. Olisi kiva nähdä heidät finaalissa pitkästä aikaa tällaisella kappaleella.

6. Alankomaat - Douwe Bob - Slow Down
Alankomaiden kappale on mukavan rento. Sellanen ns. rennon menon musiikkia, mitä nyt vaikka radiosta tullessa kuuntelee ihan mielellään. Siltikään ei nouse suurimpiin suosikkeihini, koska en ole tällaisen kevyen poprock-musiikin suurin kuluttaja. Mukava rento kappale, jonka nyt kerran tai pari kuuntelee.

7. Armenia - Iveta Mukuchyan - LoveWave
Tässä kappaleessa on mielestäni jollain tavalla monipuolista mystisyyttä, joka voi erottaa sen muusta tämän semin joukosta, jos vaan livelaulu onnistuu. Tämä on minulla aikalailla neutraalitasolla. Ei suurimpia suosikkejani, mutta ei inhokkejani myöskään. Ihan jees kappale.

8. San Marino - Serhat - I Didn't Know
HHMMMMM!!!! Mä en oikein osaa ottaa tätä kappaletta vakavasti :'D En vaan osaa. Jotenkin kappale kuulostaa mun korviin niin koomiselta. Se saa mut hymyilemään, mikä ei ole huono asia. Mutta ei tämä minusta ole ihan finaaliainestakaan. Jostain syystä tämä on minusta kamalan tylsä kappale. En osaa ottaa tätä muuten kuin humoristisesti. Laulajan ääni on kyl kiva.

9. Venäjä - Sergei Lazarev - You Are the Only One
Sanon ensin, että oon hemmetin tyytyväinen, että tällä kertaa Venäjältä ei tule sitä ristiriitaista maailmanparannuskappaletta, mitä heiltä on nyt pari vuotta tullut.
Venäjä on tänä vuonna yksi voittajasuosikkini tämän kappaleen kanssa. Niin perusviisupoppia, mutta samalla siinä on uudenlaista tuulahdusta, joka saa mut tykkäämään siitä ihan mielettömästi. Tämän kuullessa tulee aina halu alkaa tanssimaan. Laulaja myöskin lausuu englantia mielestäni todella hyvin.
Venäjä on yksi voittajasuosikki tänä vuonna enkä sitä ihmettele. Mutta sitä olen jäänyt miettimään, että jos Venäjä voittaa, moniko viisumaa jättää ensivuoden kisat väliin Venäjän poliittisen tilanteen vuoksi...
Finaalipaikkaa ei tartte edes miettiä. Venäjä on Venäjä, se menee heittämällä finaaliin.

10. Tsekki - Gabriela Guncikova - I Stand
Oon edelleenkin katkera siitä, ettei Tsekki päässyt finaaliin viime vuoden kisoissa, koska rakastin heidän kappalettaan. Tänäkin vuonna Tsekki on suosikkini. Todella voimakas kappale ja luoja mikä ääni laulajalla on! Varsinkin kertsissä hän aiheuttaa minussa todella voimakkaat kylmät väreet. Kappaleen sanat ovat aika perinteiset, mitä viisumaisissa voimaballadeissa kuulee, mutta silti tässä on jotain erityistä, josta tykkään.

11. Kypros - Minus One - Alter Ego
Kypros on iso suosikkini myös! Luoja tää biisi on törkeen hyvä! Harvoja (vai onko kenties ainoa) kunnon rockteemainen kappale. Helposti seurattava, hyvät sanat ja jää pyörimään päähän. Uskaltaisin sanoa, että melkeinpä haluaisin Kyproksen vievän voiton tänä vuonna tällaisella hyvän asenteen rockkappaleella.

12. Itävalta - Zoe - Loin d’ici
Itävallan kappale on mielettömän suloinen! Se oli eka kommenttini, kun tämän kappaleen kuulin ensimmäistä kertaa. Zoe laulaa ranskaa niin kauniisti ja mitä kävin googlaamassa kappaleen käännöksiä niin laulu itsessään on myös hyvin suloinen ja romanttinen. Onhan biisi aika paikoillaan polkeva, mutta mielestäni se ei tässä haittaa, koska Zoe tuo kappaleeseen niin paljon sisältöä äänensä avulla, että mulla ainakin tää jää korvamadoksi.

13. Viro - Juri Pootsmann - Play
Aluksi en saanut tästä kappaleesta otetta. Oikeastaan mitä lähemmäs viisuja ollaan tultu, sitä enemmän olen alkanut tykkäämään tästä. Kappale on ehkä perus viisukauraa, mutta laulaja itsessään pelastaa tämän kappaleen. Kiva ja neutraali mun asteikolla.

14. Azerbaidzan - Samra - Miracle
Azerbaidzan on myöskin yksi suosikkimaani tänä vuonna! Kappale ehkä alkaa vähän tylsästi, mutta varsinkin kertsi saa mut mukaan siihen kokonaan. Laulajan ääni on mielestäni mieletön ja varsinkin kertsissä se tulee ilmi. Kappale on minusta myös hyvin voimia antava ja se on myös yksi syy, miksi tykkään siitä. Toivon finaalipaikkaa.

15. Montenegro - Highway - The Real Thing
Mä en oikein tiedä, mitä sanoisin tästä. Tää biisi on sellanen et omalla tavallaan tykkään ja omalla tavallaan en. Vähän ristiriitaiset. Tykkään temmosta, mutta samalla tää kuulostaa mun korvaan tosi huonolta autotallibändiltä :'D Tää on varmaan näitä mun euroviisupervouksia, jotka ärsyttävät mua, mutta ovat nautittavia xD Jos liveveto onnistuu kunnol niin tuskin näen punaista jos finaaliin menisivät (ellei ne vie jonkun mun isomman suosikin finaalipaikkaa >:'D)

16. Islanti - Gréta Salóme - Hear Them Calling
Islanti on yksi isoimpia suosikkejani tänä vuonna! Ihana nähdä tuttuja kasvoja viisuissa (Gréta edusti 2012 kisoissa Islantia yhdessä Jónsin kanssa). Arvostan, että Gréta on itse tehnyt kappaleensa ja minusta siinä on jotenkin islantimainen tunnelma, mikä vaan lisää tykästymistäni. Biisissä on hyvät sanat ja biisin tempo on tosi kiva, joka muuttuu juuri oikeissa kohdissa kappaletta. Haluan ehdottomasti Islannin finaaliin.

17. Bosnia & Hertsegovina - Dalal Midhat-Talakic & Deen feat. Ana Rucner & Jala - Ljubav je
Tämä kappale on harvoja duettoja koko kisassa tänä vuonna, joka mielestäni on jo hyvä merkki erottumiselle. Kappale myöskin lauletaan omalla kielellä, mikä erottaa sen, koska tänä vuonna moni maa luottaa englantiin (ylläripylläri). Kappale on hyvin perinteinen viisumainen balladiduetta, mihin onl isätty myös hieman rappia, joka on mielenkiintoinen lisä. Mä tykkään tästä, pakko myöntää.

18. Malta - Ira Losco - Walk on Water
Maltan kappale ei tänä vuonna ole suurimpia suosikkejani. En vaan saa siitä kunnon otetta, joka sais mut ajattelemaan, että tää ois finaaliainesta. Tää on musta hieman sekava ja yh, ei vaan uppoa. 

Eurovision Song Contest 2016 © EBU
Sarjakuva & piirros © Herainia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti