tiistai 19. toukokuuta 2015

Euroviisut 2015: 1 Semifinaali Heran silmin

01. Moldova - Eduard Romanjuta - I Want Your Love
Moldovan viisukipale oli tämän vuoden viisuista ensimmäinen, jonka kuulin. Mun on myönnettävä, että vaikka tämä on juuri sieltä clicheisimmästä ja siirappimaisimmasta päästä, mitä euroviisupoppiin tulee, niin silti tykkään tästä! Tämän vuoden viisut ovat hyvin balladipainotteiset, joten osaksi siitäkin syystä tykkään tästä, koska tämä on yksiä menevimpiä kappaleita. Tykkään biisin temmosta ja sanoista. Ehdottomasti yksiä suosikkejani.
Silti tässä on vaara, että live on huono, että laulaja vetää äänellänsä kappaleen överiksi. Mutta toivon tälle parasta!


02. Armenia - Genealogy - Face The Shadow
Armenia luottaa tänävuonna ison poppoon yhteislauluun. Pakko myöntää, että laulussa on kauniit sanat. Muutoin kappale jää vähän tylsäksi. Toivon, että live-esitys löis mut sit ällikällä. Kappale ei jotenkin kasva voimakkaaksi loppua kohti, vaan junnaa paikallaan. Ei ole huono, mutta ei sieltä parhaimmastakaan päästä.


03. Belgia - Loïc Nottet - Rhythm Inside
Ah, mie tyksin tästä! Nuorella jätkäl on hyvin hypnoottinen ja makee soundi äänessään, joka saa mut koukuttumaan tähän. Kappaleen tempo on tosi kiva ja tätä kuunnellessa tulee hyvälle tuulelle. Kappaleen sanat ovat myös jännät ja saa laulamaan mukana. Toivon tälle ehdottomasti finaalipaikkaa ^^.

04. Alankomaat - Trijntje Oosterhuis - Walk Along
Mun on myönnettävä, etten aluksi lämmennyt tälle kappaleelle, mutta nyt kun olen kuunnellut sen pari kertaa tosissani ja kuunnellu varsinkin lyriikat, niin oon alkanut tykkäämään tästä tosi paljon. Sanat ovat hyvin samaistuttavat ja kappale on selkeän kaunis. Jos vaan livelaulanta onnistuu voimakkaasti, niin ihmettelen jos ei mene finaaliin.

05. Suomi - Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina Mun Pitää
Okei, anteeksi nyt ihmiset suorat puheeni, mutta mun on myönnettävä et oon edelleen katkera siitä, ettei oma suosikkini Opera Skaala päässyt edustamaan Suomea :'3
Tänä vuonna olen ylpeä siitä, että Suomesta kuitenkin lähtee kisoihin jotain hyvin erilaista kuin mitä on viisuissa nähty, kehitysvammaisten punkyhtye. Tämä on hienoa, mutta itse biisi ei vaan iske muhun vaikka olen yrittänyt kuunnella sitä monta kertaa. Se ei vaan lyö mua ällikällä, eikä voimistu missään vaiheessa. Biisi ei vaan yksinkertaisesti ole mun mieleen.
Mutta siitä olen iloinen, että varmasti erotumme tänä vuonna Itävallan kisoissa. Se, että  viekö Suomen tie finaaliin asti tänä vuonna, sitä en tiedä.

06. Kreikka - Maria Elena Kyriakou - One Last Breath
Ihanainen Kreikka on TAAS ehdoton suosikkini tänä vuonna. Siis tämä kappale aiheuttaa mussa samanlaisia kylmiä väreitä ja melkein kyynelmäisiä tuntemuksia kuin mitä viime vuoden Ruotsin edustajan "Undo"-kappale. Odotan innolla tämän live-esitystä, että miten Maria onnistuu saamaan katsojan herkistymään äänellänsä. Luulen, et tuun varmasti itkemään tämän esityksen aikana. Kreikka kuuluu ehdottomasti top vitoseeni tänä vuonna. Heittämällä menee finaaliin mun mielestä.

07. Viro - Elina Born ja Stig Rästa - Goodbye To Yeasterday
Viro on myös yks suosikkimaani tänä vuonna. Tämä duetto on tosi kiva ja kappale voisi mielestäni jopa sopia johonkin musikaaliin. Tykkään miten hyvin laulajien äänet sointuu tässä biisissä. Sanat ovat "dramaattiset", mutta musta se sopii tähän niin hyvin. Haluan ehdottomasti tämän finaaliin.

08. Makedonia - Daniel Kajmakoski - Autumn Leaves
Makedonian biisi on aika peruspoppiballadia, mikä ei ihan aina iske muhun. Ja ikävä kyl tää ei iske muhun. Kappale on mulle vähän mitään sanomaton, eikä suoraan sanoen laulajan ääni ihan vakuuta mua. Tällä hetkellä en oikein pidä tästä. Saa nähdä, onnistuuko semin liveversio auttaa kääntämään mun mielipidettä, mutta en usko että näin käy.

09. Serbia - Bojana Stamenov - Beauty Never Lies
Olen iloinen siitä, että Serbia palasi välivuoden jälkeen takaisin kisoihin ja vihdoin ensimmäistä kertaa maa uskalsi lähteä englanninkielisellä laululla kisaan mukaan. Serbian biisi on suosikkejani myös, koska laulussa on tosi kauniit sanat. Nää sai mut oikein miettimään tosissaan, ettei todellinen kauneus ikinä piiloudu eikä valehtele. Sanomaltaan kappale on siis todella hyvä. Ja tässä kappalessa tapahtuu se loppussa tapahtuva voimistuminen. Ehdottomasti haluan nähdä tämän finaalissa!

10. Unkari - Boggie - Wars For Nothing
Mun on myönnettävä, että tällaiset hyvin hitaat ja melkein unenomaiset kappaleet ovat mieleeni. Tämä kappale on ihanan pysäyttävä ja sanoiltaan kaunis. Plus laulajien äänet sointuvat niin hyvin yhteen. Tässäkin biisissä on se tietynlainen voimistuminen, joka saa mut tykkäämään tästä vielä enemmän. Kaunis kappale, tykkään.

11. Valko-Venäjä - Uzari ja Maimuna - Time
Taas vähän nopeatempoista musiikkia, mutta tänä vuonna Valko-Venäjä ei kuulu suosikkeihini. Tämä kappale on taas näitä peruspoppibiisejä, joiden sanoma ei vaan saavuta mun tykkäysastetta niin korkealle, että osaisin toivoa tälle finaalipaikkaa. Tästä puuttuu se tietynlainen fiilis. Laulaja ei vaan saa mun mielestä biisin fiiliksestä tarpeeksi kiinni ja samalla se sitten vie mun kiinostusta. Ei oo mun suosikkejani.

12. Venäjä - Polina Gagarina - A Million Voices
Se on melkein ihan sama tykkäisinkö Venäjän kappaleesta vai en, koska se menis kuitenkin finaaliin, koska Venäjä on Venäjä :'3
Mutta nyt on pakko myöntää, että pitkästä aikaa Venäjältä tulee viisu, josta tykkään aidosti! Million Voices on voimakas ja kaunis kappale ja Polinan voimakas lauluääni tuo biisin lisää ainesta, joka lisää niskakarvoissani kylmiä väreitä. Pitkästä aikaa voisin aidosti olla iloinen siitä, että Venäjä nähdään finaalissa. On tää ainakin tuhat kertaa parempi viisu kuin viime vuoden kaksoislettityttöjen biisi (anteeksi niille, jotka siitä tykkäävät, muhun se ei vaan iskenyt :'3).

13. Tanska - Anti Social Media - The Way You Are
Tanskan biisi on hauska. Juuri tällainen kiva jammailubiisi, joka tuottaa ainakin minun sydämessäni hyvää mieltä. Kappaleessa on kannustavat ja ihanat sanat, jotka lisäävät biisin fiilikseen lisää syvyyttä. Haluaisin kyl nähdä tämän finaalissa.

14. Albania - Elhaida Dani - I'm Alive
Ah! Albanialla on kans näitä viisuja, joissa hyvän kappaleen lisäksi on hyvin lahjakas laulaja. Elhaidan ääni on hyvin vangitseva ja saa kuuntelijan keskittymään kappaleeseen. Tai ainakin mulla tuli sellainen fiilis. Kappaleen sanat ovat aika nähdyt, clicheinen rakkauslaulu, mutta koska laulaja osaa esittää kappaleen taitavasti, en voi olla tykkäämättä. Haluan ehdottomasti finaaliin.

15. Romania - Voltaj - De la capăt / All Over Again
Romanian kappale on ehdottomia tämän semin suosikkejani myös. Tykkään ensinnäkin siitä, että edustaja laulaa sekä omalla äidinkielellään, että myös englanniksi. Kappaleessa on hyvin hyvät sanatkin vielä kaiken lisäksi (katsoin enkkukäännökset tälle nimittäin). Ja kappaleessa on todella hyvä sanoma! Kappale on hyvin kantaanottava, koska se kertoo siitä miten Romaniassa aikuiset hylkäävät lapsiansa kun lähtevät muualle töihin (ainakin näin ymmärsin). Sanomallaan siis hyvin kantaanottava ja musta se on hienao. Jos tämä herkkä ja kaunis kappale ei pääse finaaliin, niin suutun.

16. Georgia - Nina Sublatti - Warrior
Eka semi loppuu mun mielestä hyvin aneemisella kappaleella. Gerogian Warrior ei vaan iske muhun lainkaan. Sanat on niin hemmetin tylsät ja itseään toistavat. Plus laulajan ääni ei oikein vakuuta mua. Jokin tässä biisissä mua melkein vaan ärsyttää. Tää ei vaan anna mulle hyviä viboja. Ei mul muuta...
Euroviisut ©  The Eurovision Song Contest
Muumit ©  Tove Jansson
Sarjakuva © Hérainia2 kommenttia:

 1. PKN:stä tuli mieleen tämä heidän biisistään tehty coveri https://www.youtube.com/watch?v=YWbRmtXWQfg :D

  Mulla on kova duuni kuunnella nämä kaikki euroviisubiisit alusta loppuun jotta voin niistä mielipiteitäni laukoa. Tänävuonna jotenkin yksikään ei ole herättänyt mitään tunteita (toistaiseksi) ja ainuttakaan en ole jaksanut kuunnella alusta loppuun. Onneksi listasit ne tänne niin pystyn omassa tahdissani ja rauhassa käydä ne läpi. ^___^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana coveri! ^^

   Ja kiva kuulla, jos listaukseni auttaa. Toivon, et sielt löytyy ees yks suosikki sulle :)

   Poista