keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Katsaus muutamaan projektiin


Muumit © Tove Jansson
Isis © Hän itse
Volvom © Hän itse
Tuikkis © Hän itse
Osric ja sarjakuva  © Hérainia

PS. Aion jatkaa vanhaan malliin sarjikseni päivittämistä. En vaan voi sietää käsialaani xD

6 kommenttia:

 1. No mutta eihän tää käsiala nyt nii kamalaa oo. :D Musta tätä oli kiva lukea. ^^

  Ja mie taas ehottelen et piirrä joku vanha kuva uusiks. ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, vaikka en itse tyksi yhtään xD

   Ja hyvä ehdotus. Mul on itseasiassa yks kuva mielessä, minkä voisin tehdä uusiksi.

   Poista
 2. Käsin tekstaten tulee minusta jotenkin kivemman, persoonallisemman näköistä. Olen jonkin aikaa seurannut blogiasi ja kyllä minusta tällaista on kivempi katsoa kuin koneella tekstattua! :) auttaisiko jos tekstaisit ohuemmalla tussilla (tai millä kynällä piirrätkään)? Käsialasi ei ole yhtään epäselvä mutta kirjaimet ovat aika paksuja viivan vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei käsialani häiritse. Ja hauska kuulla, että tällainen tyyli olisi mukavempi kuin tuo aikaisempi. Ehkä vielä kokeilen pari merkintää tällä tyylillä. Jos vaikka alkaisin itsekin edes vähän pitämään tästä tyylistä :)
   Tuo on totta, että voisin yrittää ohuempaa tussia. Se varmaan ohentaisi tuota tekstiä ja tekisi siitä hieman helpompaa/ohuempaa luettavaa.

   Kiitos mielipiteestäsi ja vinkistäsi :)

   Poista
  2. Kokeile ihmeessä erilaisia tapoja, pelkkiä tikkukirjaimia, pienempää tekstiä/isompia kuplia, ohutta tussia jne. Näin huomaa mikä sopii ja mikä ei. Tyylipoliisina ei toimi kukaan paitsi oma itse .)

   Kun olen joskus käsin tekstannut tai kirjoittanut ylipäänsä jotain käsin kuviin, ja olen käyttänyt viivattua paperia varsinaisen piirustuspaperin alla (jos se on tarpeeksi ohut/läpinäkyvä) että rivit menevät suurin piirtein suoraan. Sekin auttaa selkeyttämään, ja lisäksi tarpeeksi iso riviväli. Helpommin sanottu kuin tehty. :D Omissa käsissä ja näytöllä oleva teksti on niin eri ympäristöissä että niissä pätee vähän eri lainalaisuudet sen suhteen, mikä näyttää selkeältä/luettavalta. Helpoin esimerkki vaikka juuri riviväli tai päätteelliset/päätteettömät fontit. Sinunkin blogissasi on vaikka näissä kommenteissa päätteetön fontti ja se on superselkeä, kun taas sanomalehdissä on yleensä käytössä päätteellinen.

   Nyt alan taas luennoimaan ja jauhamaan tyhjää, sorry. :DD P.S. kirjoititko joskus FFTribessa, sillä Final Fantasy-foorumilla? Olin tällä samalla nimimerkillä siellä keskustelemassa ja moderoimassakin silloin ihan loppuajoista

   Poista
  3. Olet aivan oikeassa :) Jokainen muovaa kokeilemalla sen oman tyylinsä tehdä asioita, oli sitten kyseessä juuri tällaisen sarjisblogin ylläpito tai mikä tahansa muu harrastus.

   Toi on itseasiassa tosi hyvä vinkki, että kirjoittaessa käyttää apuna jotain paperia, jossa on suoria viivoja. Silloin tekstikin pysyy suorana ja hyvänä.

   Ja ei mitään hei. Kivahan se on kuulla erilaisia vinkkejä ja näkökulmia. Ja kyl mä joskus jotain siellä FF-foorumilla kirjoittelin. Mut sit sekin mesta on vaan mulla jäänyt xD

   Poista